iMac 2006 Intel Core 2 Duo

iMac je zmeraj omogočal stvaritev osupljivih, neverjetnih reči, preprosto in hitro. Sedaj je to izvedeno z Intel Core 2 Duo procesorjem, ki je zgrajen iz dveh sredic in prinaša iMac računalniku do 50% pohitritev. Izvaja 64-bitne operacije pri hitrostih do 2.33GHz Res, to je en hiter iMac.

Dve Sredici. Izjemna Hitrost.

Zasnovan na najnovejši Intelovi generaciji Core mikro-arhitekture, Intel Core 2 Duo ponuja čip druge generacije, zgrajen v 65-nanometerskim procesom, ki omogoča izdelavo neverjetno majhnih tranzistorjev – dovolj majhnih, da jih lahko sto pospravimo v eno samo človeško celico. Z dvema močnima procesorjema zgrajenima, da si delita vire in nepredstavljivo majhno elektroniko. Intel Core 2 Duo dosega precej višje hitrosti, medtem pa porabi manj energije.

64 bit S svojo 64-bitno procesorsko arhitekturo, lahko Intel Core 2 Duo upravlja s podatki in izvršuje ukaze v kosih, ki so dvakrat večji (64 bitov proti 32 bitov). Vse to prinaša iMac računalniku napredno računsko moč, kar pripomore k izjemni hitrosti in živahnosti, ki jo boste opazili ob delu s fotografijami v iPhoto ali Aperture aplikacijah, izdelavi Keynote predstavitev, urejanju video posnetkov v Final Cut Pro ali pa pri igranju igre Doom.

Hitra sistemska zgradba

Povečan napredek Core 2 Duo procesorjev, zahteva napredek sistemske zgradbe. Ta, za primer, vsebuje 4MB deljenega L2 predpomnilnika(2). To je dvakratna količina od predhodnika, kar omogoča iMac računalniku delovanje s polno paro. S tako velikim L2 predpomnilnikom so lahko podatki obdržani blizu sredicama v procesorju, kar močno pospeši delovanje in omogoča celotnemu sistemu učinkovitejše delovanje. Ker si sredici delita 4MB L2 predpomnilnika, lahko katerakoli, ob primeru, da je ena nezaposlena, izkoristi celoten L2 predpomnilnik.

In ne pozabimo na povečan 128-bitni SSE3 vektorski pogon, ki ga je Intel Core 2 Duo procesor predstavil iMac družini. Pogon lahko izvede 128-bitne izračune v enem urinem ciklu. SSE3 vektorski pogon pospeši podatkovno upravljanje, tako da sočasno usmeri eno navodilo na več podatkov, kar pomeni, da lahko storite več v krajšem času. Naslednjič, ko boste uporabili iMovie HD, Final Cut Express ali Final Cut Pro za prikazovanje grafičnih učinkov, se boste lahko zahvalili SSE3 vektorskemu pogonu za živahno delovanje.

mac universal Aplikacije preprosto delujejo

Brez skrbi. Čeprav vas Intel Core 2 Duo popelje v kraljestvo hitrejšega delovanja, svet iMac računalnikov ostane neverjetno enostaven. Torej, ko pride do poganjanja programske opreme na vašem Intel iMacu, se pripravite na pričakovano: Preprosto, deluje. Aplikacije z Universal simbolom izkoristijo potencial Intel iMac računalnikov do skrajnosti. Večina obstoječih aplikacij bo tudi delovala na vašem Intel iMacu. Preprosto jih poženite kot doslej. Zahvaljujoč Rosetta tehnologiji v Mac OS X, izgledajo in se obnašajo tako kot so se doslej.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *