Apple iSight

Če ste eden izmed tistih, ki nosi svojo digitalni kamero vedno s seboj, se boste z računalnikom MacBook zares dobro ujeli. Tudi MacBook ima vedno kamero s seboj: vgrajeno iSight kamero, ravno pravšnjo za video pogovor, snemanje domačih filmov ali fotografiranje smešnih popačenih obrazov.

Skriti snemalec

iSight kamera je vgrajena nad MacBookov zaslon in samo čaka na vaš ustvarjalni navdih. Ko se prebudi vaša ustvarjalna žilica, zaženite iChat AV, PhotoBooth ali iMovie HD in se nasmehnite. Ni vam potrebno zapravljati vašega dragocenega časa z nameščanjem programov ali nastavljanjem kamere. Nasmeh prosim.

Fotografirajte to

Dajte no, saj veste, da želite. iSight vas naravnost prosi, da bi se fotografirali. Odprite Photo Booth in se malo pozabavajte. Dodajte posebni učinek – sepia, črno-belo, bleščanje, stil stripa, rentgen, slika z barvicami, toplotna kamera, točkovna luč, izboklina, vboklina, vrtinec, stiskanje, ogledalo, svetlobni tunel, razteg, ribje oko. Kliknite in videli boste, kako se zaslon zabliska. (Vaš MacBook je tako pameten, da zna oponašati tudi bliskavico.) In že jo imate. Kvalitetno fotografijo, ki jo lahko nastavite kot svojo sliko v aplikaciji iChat, pošljete preko elektronske pošte prijateljem ali shranite v iPhoto knjižnico.

Filmi v minuti

iLife ’06 naredi vgrajeno iSight kamero še toliko bolj neverjetno in uporabno. Kratek posnetek lahko zajamete kar znotraj apliakcije iMovie HD. Pošljete ga lahko preko elektronske pošte, izdelate lasten DVD ali uporabite iWeb in ustvarite video posnetek za vaš podcast.(1)

Skoraj tako kot teleportacija

Poenostavite pogovore na velike razdalje in pokličite prijatelje ali družino s pomočjo vgrajene iSight kamere. Preprosto zaženite aplikacijo iChat AV in kliknite na video ikono vašega prijatelja in s tem tudi vključite iSight kamero. Nikamor vam ni potrebno več iti.
iChat po vaše.
Video icon
Pogovor na štiri oči
Sedaj lahko prebirate vašim otrokom pravljice za lahko noč, tudi če ste na drugem koncu države ali celo na drugem koncu sveta. In to brez dodatnih stroškov.

Enosmerni video pogovor

Čeprav oseba s katero želite govoriti nima kamere, jo lahko še vedno pozdravite z enosmernim video pogovorom. Pritisnite tipko Control, medtem ko izbirate ime s seznama vaših prijateljev in kliknite na možnost “Invite to Video Chat.”

3+1 pogovor

S podporo za video pogovor s štirimi osebami(2) in z izjemnim 3D pogledom, iChat AV praktično postavi vaše sodelavce, prijatelje ali družino v sobo poleg vas. Vidite lahko njihove obraze z odsevi v prostoru, kot da bi skupaj sedeli za isto mizo.

Zvočni pogovor

Poleg uporabnih besedilnih pogovorov, vam iChat omogoča tudi zvočni pogovor z do desetimi osebami. Visoko kakovostno zvočno stiskanje vam omogoča čiste in razločne pogovore, medtem ko dvosmerni zvok omogoča vsem, da govorijo popolnoma naravno. Obenem pa posnemite vaše pogovore z aplikacijo GarageBand in jih objavite na splet kot podcast s pomočjo aplikacije iWeb.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *