Apple Brezžična Tehnologija

Brez napajalnega kabla, brez omrežnega kabla, brez vhoda za slušalke, brez žic. Brez problema. Z daljšo življenjsko dobo baterije in vgrajeno AirPort in Bluetooth tehnologijo, se lahko povežete na splet kjerkoli. To ni čarovnija. To je MacBook.

 

 

 

 

Café kultura

Nadaljujte vaše učenje ob vaši krajevni vroči točki. MacBook dobite z vgrajenim AirPort Extreme 802.11n Wi-fi omrežjem, ki je do 2.5-krat hitrejše in ima dvakrat večji domet od prejšnjih generacij.1 Hiter pogled na menujsko vrstico vam bo povedal, kako močen je brezžični signal, na katera omrežja se lahko priključite ali kako polna je še vaša baterija.

Ko že govorimo o energiji, MacBook lahko deluje tudi do 6 ur brez napajanja — 2.75 ure, če gledate DVD ali 3.75 če imate vključeno brezžično omrežje — preden boste morali ponovno napolniti baterijo. Življenjsko dobo baterije pa lahko podaljšate tako, da odklopite vse zunanje naprave, ki jih ne uporabljate; izključite Bluetooth, če ga ne potrebujete; izključite aplikacije; izvrzite CDje ali DVDje; nastavite možnost “Better Battery Life” v plošči Energy Saver v System Preferences.

Varčno potovanje.

Recimo, da greste s prijatelji na spomladanske počitnice. Ne le, da si lahko delite hotelsko sobo, delite si lahko tudi internetno povezavo. Kako? Samo priklopite vaš MacBook in vzpostavite povezavo. Nato odprite System Preferences in vključite Internet sharing (deljenje povezave). Sedaj se lahko vaši prjatelji povežejo preko AirPort tehnologije na vaš Mac in naprej na splet. V nekaj minutah lahko vsi objavljajo slikovni dnevnik na .Mac3.

Preprosto sporočanje.

S prenosnikom MacBook si ne boste pretegnili vaših prstov med pošiljanjem kratkih sporočil prijateljem. Uporabite vse vaše prste za pisanje. Če imate mobilni telefon s tehnologijo Bluetooth, lahko uporabite vaš MacBook za pošiljanje in prejemanje SMS sporočil. Še bolje, ni vam potrebno vpisovati telefonskih številk, temveč jih samo prenesete iz aplikacije Address Book. (Ali napolnite aplikacijo Address Book preko vašega telefona. iSync, ki ga dobite poleg operacijskega sistema Mac OS X, vam olajša delo.)

Opremite se.

Z vgrajeno Bluetooth tehnologijo, dobite veliko novih idej za darila ob praznikih in rojstnih dnevih. Imate raje miško kot trackpad? Uporabite katerokoli Bluetooth miško. Poslušajte vašo glasbo preko brezžičnih slušalk. Ali posnemite podcast z brezžičnim mikrofonom, ki ga uporabljate tudi na vašem telefonu.

Naučite se deliti.

Z Bonjour omrežno tehnologijo, vgrajeno v vsak MacBook prenosnik, so možnosti za brezžično deljenje datotek, tiskalnikov in podatkov skoraj neomejene. Z Bonjour tehnologijo vaš računalnik odkrije druge računalnike v istem omrežju. Od tu, lahko tiskate ter delite varno in preprosto.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *